Smartengeld door weigering hand te geven

20-6-2015 Zweden
Om religieuze redenen weigert een moslim vrouwelijke collega's een hand te geven en eist € 2.000 smartengeld van de werkgever

Vanwege zijn geloofsovertuiging weigert een moslim om zijn vrouwelijke collega’s een hand te geven. Het betrof een tweetal vrouwelijke collega's die zich wilden voorstellen om uitleg te geven over het productieproces en de machines.

Smartengeld wegens discriminatie

De man was ingehuurd door het bedrijf van de werkgever via een uitzendburo. Hij beweert dat omdat hij weigerde zijn vrouwelijke collega's een hand te geven, hij genegeerd werd door zijn vrouwelijke collega's en niet goed in zijn werktempo kon komen en hem de kans werd ontnomen te functioneren. Het bedrijf huurde hem niet meer in via het uitzendburo.

Toen hij vervolgens niet meer door het bedrijf gevraagd werd, kwam hij tot de conclusie dat hij gediscrimineerd werd, en wende zich tot DO in Zweden, een soort Ombudsman die over Discriminatie oordeelt. De man beschuldigt het bedrijf van discriminatie en eist € 2.000 smartengeld.

Smartengeldvergoeding via de rechter

De ombudsman nam de klacht niet in behandeling. Inmiddels heeft de man een gerechtelijke procedure aangespannen tegen het bedrijf en vordert nu via de rechter van het bedrijf een smartengeldvergoeding wegens discriminatie.

Niet is het de verwachting dat de smartengeldvergoeding zal worden toegekend.

Vragen smartengeld

Heeft u een vraag over uw recht op smartengeld of over de hoogte van smartengeld, bel voor een gratis intakegesprek 0800-44 55 000 of plaats een terugbelverzoek.

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook