Ouders eisen smartengeld in Valkenburgse zedenzaak

De ouders van het minderjarige meisje dat in een hotel in Valkenburg tegen betaling seks had met mannen, willen namens hun dochter smartengeld eisen van de klanten. De mannen moeten zich binnenkort voor de rechtbank in Maastricht verantwoorden voor het misbruiken van een toen zestienjarig meisje in twee Valkenburgse hotels vorig jaar.
 
Tijdens de zittingen zal de advocaat namens de ouders smartengeld eisen, variërend van 2500 tot 10.000 euro per klant. De ouders willen door deze eis ook een signaal uitzenden naar andere potentiële klanten van minderjarigen.

Smartengeld gebaseerd op categorieën Schadefonds Geweldsmisdrijven

De ouders vorderen € 2500 tot € 10.000 euro aan smartengeld per klant. Die smartengeldbedragen zijn gebaseerd op de indeling van het Schadefonds Geweldsmisdrijven waarvan ook vaak een rechter zich bedient. Voor seksuele uitbuiting 'zonder binnendringen' geldt het bedrag van € 2500, als het gaat om 'met binnendringen' wordt een bedrag van € 10.000 euro gehanteerd.

Hoe de rechter in Maastricht zal oordelen over de toekenning van het smartengeld en per 'klant' het smartengeld zal vaststellen dient te worden afgewacht.

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook