Smartengeld voor eigenaren van gebeten hond

ALMELO/ENSCHEDE - De Almelose politierechter wees smartengeld toe aan de eigenaren van een bijna doodgebeten hondje. 
 aansprakelijkheid_bijten_hond_dier_letsel
De Enschedese eigenaresse van een pitbull moet € 200 smartengeld schade vergoeden, plus € 250 onkosten.

De pitbull was ontsnapt uit de woning en beet direct daarop een hondje, dat zwaar letsel opliep. De pitbull liet pas los nadat de eigenaresse een paar klappen met een sneeuw schuiver en een rubber hamer op de kop had gegeven. Op het moment van het bijtincident waren de eigenaren van het gewonde hondje in Turkije. Zij stelden dat naast het letsel dat hun hondje opliep, en de medische kosten die daarvoor gemaakt moesten worden, hun vakantie hierdoor werd vergald. Zij claimden daarvoor € 500 schadevergoeding.

Hoogte smartengeld

Omdat de eigenaresse van de pitbull in financieel zwakke positie verkeerde, besliste de rechter te Almelo/Enschede een matiging toe te passen en een smartengeldvergoeding van € 200 toe te kennen. Dit mede tegen het licht dat rechters in eerdere vonnissen zich al terughoudend opstelden als het ging om toekenning van smartengeld wegens het toebrengen van letsel of gedode dieren.

Advies over smartengeld

Wilt u advies over uw recht op smartengeld of de hoogte van het smartengeld, bel voor een gratis intakegesprek 0800-4455000 of plaats een terugbelverzoek.

 

 

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook