Enschedese letselschade-expert verduisterde schadebedragen van klanten

De Turkse letselschade-expert uit de regio Enschede en Almelo Bektas K. stond terecht voor de rechtbank voor het verduisteren van schadebedragen van klanten en verdwijnt achter de tralies.

De letselschade-expert die twee jaar geleden nog pochte de hoogste letselschade-uitkering die ooit in Nederland is uitgekeerd te hebben binnengehaald, staat nu terecht voor het achterhouden van geldbedragen van klanten uitgekeerd als schadevergoeding en het vervalsen van papieren.

Schadebedragen en fraude letselschade-expert

De officier van justitie eist voor de Almelose rechtbank een gevangenisstraf van 14 maanden tegen de letselschade-expert.

Kenmerken zijn de door de letselschade-expert afgelegde verklaringen over zijn werkwijze. Betalingen verliepen contant. Bijvoorbeeld noemde hij in 2015 voor een klant een schadebedrag van € 210.000 te hebben binnengehaald. Dit betaalde hij contant aan de klant met letselschade, die overigens vertelde maar € 1.000 te hebben ontvangen.

De Turkse letselschade-expert roept bij de rechtbank in Almelo ergernis op als hij tijdens de zitting nog twee getekende overeenkomsten wil inbrengen. Deze duiken plots op terwijl de letselschade-expert zich eerder op zijn zwijgrecht, nu brengt hij getekende overeenkomsten voorzien van een vingerafdruk in. De rechtbank Almelo passeert het bewijs. Deze bewijsstukken kunnen ter zitting niet meer op echtheid worden gecontroleerd.

Letselschadebedragen niet uitbetaald

Er zijn overigens meerdere slachtoffer met letselschade die nog wachten op de schadevergoeding die door de letselschade-expert moet worden uitbetaald. Een andere klant die letselschade opliep door een bedrijfsongeval wacht nog op € 50.000. Dit bedrag werd door de Turkse letselschade-expert overgemaakt naar een spaarrekening van het bedrijf. Over dit bedrag had de rechter in kortgeding al 5 jaar terug geoordeeld dat de letselschade-expert dit moest betalen aan het letselschadeslachtoffer. Het slachtoffer had zelfs al beslag gelegd op zijn woning. Pas nu ter zitting biedt de Turkse letselschade-expert een regelingsvoorstel aan.

Ook staat Bektas K. terecht voor oplichting, fraude, valsheid in geschrifte. De letselschade-expert en zijn broer hebben geprobeerd een schadevergoeding te krijgen van schadeverzekeraar ASR. Zij dienden een schadeclaim in vanwege verlies aan arbeidsvermogen na een aanrijding met ernstige verwondingen in 2013.  De broer met letselschade zou per jaar een ton verdienen in een BV die nog in oprichting was.

Ernstig motorongeluk

De letselschade-expert die terecht staat legt de schuld van de financiële perikelen bij zijn boekhouder. Zijn boekhouder zou een motorongeluk hebben gehad en ernstig gewond zijn geraakt. Door deze ernstige kwetsuren weet zijn boekhouder zich niet veel meer te herinneren, aldus de lestelschade-expert.

De officier van justitie ziet een patroon en eist geldboetes en een gevangenisstraf. Bovendien is de letselschadespecialist al vaker veroordeeld voor fraude en oplichting.

Advies bij letselschade en smartengeld

Overweegt u een letselschade-expert in te schakelen voor het verhalen van uw letselschade en smartengeld, let dan goed op! Een goede letselschade-expert is ingeschreven in het Register Letselschade, maar ook lid van de Vereniging voor Letselschadeadvocaten LSA of het NIVRE. Deze branche-organisaties controleren jaarlijks de kwaliteit van de letselschade-expert, betaalstromen en opleidingen.

Alle letselschadespecialisten van HIJINK zijn lid van het LSA of NIVRE. Het kantoor is ingeschreven in het Register Letselschade.

Wilt u meer weten bel dan vrijblijvend 0800-4455000

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook