Smartengeld en een schadevergoeding voor doodgebeten herdershond

Een inwoner van Gorkum Friesland moet smartengeld en een schadevergoeding betalen aan de eigenaar van een door haar hond doorgebeten herdershond.

Aan dit oordeel moest de kantonrechter te pas komen. De hond van de vrouw uit Workum, een Cane Corso, ontsnapte en rende de openbare weg op. De hond was dat moment bij de vader van de eigenaresse van de hond, hij zou de halsband niet strak genoeg hebben aangetrokken. De hond viel een herdershond aan. En beet deze dood.

Smartengeld en schadevergoeding door hondenbeet

Vanwege de overtreding heeft de bezitter van de Cane Corse destijds een boete gekregen van € 350. De rechtszaak tegen de eigenaresse van de hond werd door het Openbaar Ministerie (OM) geseponeerd. De advocaat van de eigenaar van de doodgebeten herdershond had daartegen bezwaar aangetekend bij het hof. Het betreft een zogenaamde artikel 12 procedure, zijnde een bezwaar tegen niet vervolgen. Daarop heeft het hof geoordeeld dat de eigenaresse uit Workum van de Cane Corse alsnog vervolgd moest worden.

Rechtszaak bijtende hond

In de rechtszaak wordt gesteld dat het bijtincident voorkomen had kunnen worden door de eigenaresse van de bijtende hond. Ze had de nodige veiligheidsvoorzieningen moeten treffen. De kantonrechter beaamde dat en legde alsnog een straf. De eigenaar van de bijtende hond moet smartengeld en een schadevergoeding betalen aan de eigenaar van de doorgebeten hond. Het smartengeldbedrag is € 500. Ook werden de kosten vergoed door de veroordeling een schadevergoeding te betalen van € 7.000.

Letselhulp of smartengeldadvies?

Wilt u hulp en ondersteuning bij letselschade, smartengeld en schadevergoeding door een bijtende hond, bel dan vrijblijvend 0800-4455000 (gratis).

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook