Smartengeld na aanranding door betasten borsten werkneemster pizzeria Drachten

De eigenaar van een pizzeria in Drachten is veroordeeld tot het betalen van een smartengeldvergoeding van € 1.000 voor betasten de borsten van een werkneemster. Hij werd veroordeeld voor aanranding.

De werkgever eigenaar van aan pizzeria in Drachten werd verdacht van het aanranden van een werkneemster. Het voorval had plaats eind januari 2019, waarbij de werkgever tijdens het werk de werkneemster masseerde. Tijdens de massage zou de pizzeria eigenaar aan borsten van de 18 jarige werkneemster hebben betast. De medewerker deed aangifte waarop een onderzoek werd gestart.

Smartengeld Drachten pizzeria

De eigenaar van de pizzeria in Drachten ontkende het meisje te hebben betast. Hij erkende wel de werkneemster teen paar minuten tijdens de pauze te hebben gemasseerd. De Officier van Justitie stelde een forse eis in gebaseerd op aanranding. Hij vorderde een werkstraf en een smartengeldvergoeding.

Justitie bracht verklaringen in van de vriend van de medewerkster en haar tante. Aan beide had de werkneemster dezelfde versie verteld omtrent de aanranding. De Officier van Justitie vond dit aannemelijk.

De werkneemster vertelde aan haar werkgever dat ze pijnlijke schouders had. Hierop bood de verdachte aan haar te masseren. Daarbij zou de werkgever over de kleding de borsten van de werkneemster hebben aangeraakt. De werkneemster verklaarde dat de werkgever al vaker toenadering had gezocht. Zij voelde zich min of meer gedwongen, verklaarde ze. De werkgever had gevraagd om het voorval geheim te houden. En zelfs zou hij haar een geldbedrag hebben geboden als ze geen aangifte zou doen. Naderhand kreeg de werkneemster last van nachtmerries en flashbacks, waarvoor ze zich onder psychologische behandeling heeft laten stellen.

De versie van de verdachte is een heel andere. Namelijk stelde hij dat de werkneemster gevoelens voor hem had gekregen en om een massage vroeg. Dit had hij geweigerd omdat hij dat niet professioneel vond. De werkgever wilde verdere escalatie voorkomen en heeft dat als zodanig met werkneemster besproken.De werkneemster was daarover geïrriteerd en probeert hieruit nu financieel gewin te halen. 

De rechter oordeelde op basis van de feiten en het onderzoek ter zitting. De rechtbank vond de verklaring van het slachtoffer betrouwbaar en consistent. Zij had bovendien twee dagen na het incident ontslag genomen. De rechter veroordeelde de werkgever te Drachten tot een werkstraf van 100 uur, twee weken voorwaardelijke celstraf en het betalen van een smartengeldbedrag aan de werkneemster van € 1.000.

Hulp bij claimen smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor immaterieel leed dat kan zijn veroorzaakt door een ongeval, misdrijf of medisch falen. Wilt u alles weten over smartengeldbedragen bel dan ons gratis telefoonnummer 0800-4455000.

Onze letseladvocaten en letselschaderegelaars staan voor u klaar.  

Schrijf een reactie


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Schrijf een reactie

Volg ons   LinkedIn   Twitter   Facebook